top of page

Livrare & Retur

Politica de livrare

CUMPĂRĂTURILE CARE DEPĂȘESC 180 LEI AU TRANSPORT GRATUIT.

Produsele sunt livrate la adresa indicata de catre cumparator, ca adresa de livrare, in termen de maxim 3/ 5 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii pentru toate produsele care se afla pe stoc.

In cazuri speciale, se poate agrea o data anume de livrare. Adresa si conditiile concrete de livrare vor fi stabilite impreuna cu sau comunicate cumparatorului, ulterior efectuarii si confirmarii comenzii.

Costul transportului este in sarcina exclusiva a cumparatorului. Produsele comandate se livreaza oriunde in Romania, prin servicii de curierat rapid sau alta metoda dorita de client. In cazul in care modalitatea de livrare este stabilita de client, livrarea produselor se va face pe riscul exclusiv al cumparatorului.


Nu se fac livrari catre Casute Postale si Oficii Postale sau cu serviciul de curierat Posta Romana. Va rugam sa verificati, la livrare, conformitatea comenzii: numarul de cutii, integritatea pachetului, corespondenta codului de livrare cu cel din comanda.

Va rugam sa semnalati orice lipsa a conformitatii, in scris, atat in documentatia firmei de curierat, cat si pe adresa office@fundatia-adept.org.

Daca produsul primit este deteriorat, se recomanda returnarea lui in starea initiala, prin intermediul aceluiasi transportator, fara a-l utiliza si fara a desprinde etichetele. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe Website trece in responsabilitatea cumparatorului, odata cu semnarea documentelor de transport. In cazul returnarii din orice motive a produselor comandate, vanzatorul nu poate fi obligat sa restituie clientului costurile aferente vanzarii si/sau costurile de transport (i.e. atat costurile de livrare, cat si costurile de retur al produselor), cu exceptia situatiilor expres reglementate in prezentele TCG. In cazul refuzului de primire/imposibilitatii de livrare din motive imputabile si cumparatorului/destinatarului comenzii, vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere cu privire la starea produselor comandate si nu asigura in niciun fel returnarea partiala sau integrala a contravalorii comenzii.


Destinatarul coletului poate fi contactat telefonic inaintea livrarii, pentru stabilirea traseului de distributie. Destinatarului nu i se va comunica in avans ce anume urmeaza sa primeasca, folosindu-se termenul general de “colet”.


Societatea noastra nu isi asuma nici o obligatie daca livrarea nu poate fi efectuata datorita informatiilor de livrare eronate, refuzului de primire din partea destinatarului sau daca destinatarul nu poate fi contactat la datele furnizate de catre client, situatii de vreme extreme (cu titlu exemplificativ: cod galben / cod rosu / cod portocaliu), acces limitat la adresa, perioade foarte algomerate tip 14 februarie, 1 martie, 8 martie, Paste, Craciun, 1 ian etc. Ne angajam sa oferim in cel mai scurt timp detaliile referitoare la statusul unei livrari clientilor nostri atunci cand ne sunt solicitate, telefonic sau in scris, folosind datele de contact publicate pe site-ul vanzatorului, si sa facem tot ce este posibil pentru a facilita livrarea comenzilor.

Retur

Prevederile sectiunii 6 din prezentele TCG au aplicabilitate exclusiv in ceea ce priveste vanzarea de produse prin intermediul site-ului www.fruleco.ro, pe baza unor comenzi efectuate in nume propriu de catre persoane fizice care au calitatea de consumatori, cu conditia ca aceste comenzi sa fie realizate in nume si interes propriu.

In cazul in care prevederile prezentei sectiuni, care se aplica cumulativ cu restul prevederilor TCG, sunt contradictorii cu orice alte dispozitii din cadrul prezentelor TCG, prevaleaza prevederile sectiunii 6, care se completeaza cu orice dispozitii imperative care reglementeaza drepturile consumatorului.

Totodata, in cazul in care prezentele TCG sunt contradictorii cu prevederile legale imperative care reglementeaza in favoarea persoanelor fizice, comercianti, anumite drepturi, in vigoare la data incheierii vanzarii, prevaleaza prevederile legale privind protectia consumatorilor.

6.1 Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produselor.

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt in sarcina exclusiva a cumparatorului. Totodata, transportul produselor pentru retur se realizeaza pe riscul cumparatorului, pana la momentul semnarii recipisei de primire de catre reprezentantul legal al vanzatorului sau persoana expres imputernicita pentru primirea produselor returnate.


Pentru exercitarea dreptului de denuntare unilaterala a contractului trebuie sa ne informati in scris, pe adresa office@fundatia-adept.org. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile de la data primirii produselor de catre vanzator, cu respectarea cumulativa a conditiilor stabilite pentru retur, data la care vanzatorul va confirma primirea si operarea denuntarii unilaterale, in masura in care sunt respectate conditiile cumulative din prezenta sectiune.


Nu pot fi denuntate unilateral contractele de vanzare-cumparare avand ca obiect produse considerate perisabile (avand aceasta mentiune marcata pe ambalaj si in detaliile produsului in site), respectiv produse care prin natura lor nu pot fi reurnate sau care se pot degrada sau deteriora rapid, precum si orice produse realizate la comanda si/sau personalizate, realizate in functie de specificatiile consumatorului. 

Pentru a fi acceptata returnarea produselor acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (sa aiba etichetele si ambalajul original, sa nu fie folosite sau deteriorate; integritatea documentelor insotitoare, impreuna cu care vanzatorul a livrat produsul).

6.2. In conformitate cu Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului si Legea nr. OUG 140/2021 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

Declaram ca produsul livrat corespunde descrierii realizate in cadrul website-lui www.fruleco.ro, respectiv respecta calitatile descrise in cadrul sectiunii de prezentare a produsului. Vanzatorul raspunde pentru lipsa conformitatii existenta la momentul livrarii produselor.

Nu poate fi angajata raspunderea vanzatorului pentru prejudicii cauzate clientului raportat la aprecieri/estimari ale acestuia din urma cu privire la calitati ale produsului care nu au fost mentionate expres in cadrul descrierii produsului.

Politica Magazinului

Date cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.fruleco.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului de pe www.fruleco.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate.


Date cu Caracter Personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.fruleco.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului de pe www.fruleco.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate.


Astfel, www.fruleco.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. www.fruleco.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.fruleco.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date, printr-o solicitare scrisa, trimisa la adresa din sectiunea contact, de pe adresa de e-mail furnizata de client la crearea contului.


Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.


De asemenea, www.fruleco.ro va furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai dupa ce ne-am asigurat printr-un contract ca aceste informatii sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asiguratori.


Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.


Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa office@fundatia-adept.org.

Orice litigiu apărut între Fundatia Adept Transilvania SRL și client va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi soluționat de instanțele romane competente.

Clauze generale

Prezentul document stabileste conditiile de vanzare-cumparare de produse prin intermediul site-ului www.fruleco.ro, inclusiv termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul www.fruleco.ro.

De asemenea, accesul pe site se va face sub autoritatea termenilor si conditiilor prezentate in acest document. Utilizarea site-ului ca vizitator, inregistrarea ca utilizator si achizitionarea produselor din gama oferita pe site presupun implicit acceptarea tacita si fara rezerve a acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care reies din acestea.

Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele si informatiile despre acestea si despre magazin, precum si de a crea un cont care sa serveasca la achizitionarea produselor dorite. Utilizarea site-ului in alte scopuri decat cele mentionate este interzisa.

Fruleco poate aduce in orice moment modificari asupra continutului site-ului www.fruleco.ro, modificari de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara a necesita un acord prealabil si fara a acorda vreo notificare catre utilizatori sau catre terte persoane.

bottom of page